четвер, 23 липня 2009 16:44

У Севастополі вже втретє затримали російську військову техніку

У Севастополі вже втретє затримали російську військову техніку

У Севастополі заблокована колона бронетранспортерів Чорноморського флоту, яка повинна була брати участь у репетиції військового параду, присвяченого Дню Військово-морського флоту Росії.

"Інцидент з блокуванням колони бронетранспортерів Чорноморського флоту українськими властями створює додаткову напруженість в місті", - заявило у четвер військово-дипломатичне джерело.

Воно пояснило, що про участь бронетранспортерів у військовому параді українська влада була попереджена завчасно. Проте, після прибуття морським шляхом бронетехніки в район яхт-клубу Чорноморського флоту подальший її проїзд до місця проведення параду був заблокований правоохоронними органами України.

"Ми розглядаємо це як черговий недружній провокаційний крок української влади, що загострює і без того напружену обстановку в місті", - сказав співбесідник агентства.

За його словами, така сама ситуація трапилася і минулого року. Тоді було ухвалено рішення відмовитися від участі бронетранспортерів в параді, і вони морським шляхом були повернені до місця постійної дислокації.

"На даний момент бронетехніка знаходиться в районі яхт-клубу. Представниками командування Чорноморського флоту ведуться переговори з українськими властями з урегулювання конфліктної ситуації. Ми сподіваємося, що здоровий глузд все ж таки переможе і питання буде вирішено позитивно", - сказав співбесідник агентства.

Це вже третій випадок, коли представники українських служб затримують автотранспорт Чорноморського флоту.

Як повідомлялося, в минулий вівторок у Севастополі два автомобілі Чорноморського флоту, що перевозили крилаті ракети морського базування "Малахіт", були затримані співробітниками української Державтоінспекції. "Формальною підставою для затримки російської автоколони, за заявою співробітників українській ДАІ, стала відсутність у супроводі колони спеціальної пожежної машини", - повідомив співбесідник агентства.

За його словами, після складання відповідного протоколу автомобілі ЧФ були відпущені і повернулися на базу.

8 липня 2009 року в Севастополі були тимчасово затримані три автомобілі ЧФ, що перевозили крилаті ракети. За заявою українських офіційних осіб, при транспортуванні ракет були порушені угоди між Україною і РФ про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України від 28 травня 1997 року, а також законодавство України.

У свою чергу, російська сторона відкинула ці звинувачення.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі вже втретє затримали російську військову техніку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути