Ексклюзиви
неділя, 29 липня 2007 11:14

У Севастополі відзначили 15-у річницю першого корабля ВМС України "Славутич"

 У Севастополі 28 липня відзначили 15 річницю корабля управління України "Славутич". Особовий склад судна особисто привітали командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх, голова Нахімовської районної державної адміністрації Віктор Карпов, представники Генерального штабу ЗС України, Севастопольської міської державної адміністрації, депутат Севастопольської міської ради.

Після урочистого підйому прапору ВМС України та прапорів розцвічування присутні гості сфотографувались на згадку з екіпажем корабля. Свято для особового складу продовжилося святковим концертом творчих колективів міста, святковим обідом та днем відкритих дверей.

А завтра "Славутич" вирушить в похід для участі в черговій активації оперативного з"єднання країн Чорноморського регіону Блексіфор, що триватиме практично весь серпень. Як наголосив під час привітального слова командувач українських ВМС віце-адмрал Тенюх, поточний рік для Військово-Морських Сил України "є знаменним, оскільки цього року ми святкуємо 15-ту річницю національного флоту".

За його словами, "Славутич" за 15 років виконав надзвичайно важливі завдання, перебуваючи в різних державах світу. "Славутич" було споруджено у 1992 році на суднобудівному заводі в Миколаєві. Він став першим новим кораблем українських ВМС (за радянських часів корабель будувався для Тихоокеанського флоту, але з утворенням незалежної України був добудований для національного флоту), пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «У Севастополі відзначили 15-у річницю першого корабля ВМС України "Славутич"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути