Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2007 08:43

У Сеулі збудують другий по висоті хмарочос світу (ФОТО)

 
До 2013 року у центрі столиці Південної Кореї, Сеула, буде збудований 620-метровий хмарочос, який стане найвищою будівлею миру після Burj Dubai в Об"єднаних Арабських Еміратах. Назви майбутньої будівлі агентство не приводить.

У будівлі, яка за домовленістю з владою міста збудує корпорація Korea Railroad, буде 150 поверхів. Загальна площа комплексу складе 442 тисячі квадратних метрів. Ця територія в даний час використовується залізничною компанією для обслуговування потягів і потреб логістики.

Окрім хмарочоса передбачається збудувати портові термінали, які дозволили б, зокрема, вантажним і пасажирським суднам курсувати між Сеулом і китайськими портами Шанхай, Тяньцзіньт і Циндао.

Поки високою закінченою спорудою в світі є 508-метрова башта Taipеї 101 у Тайвані. Недобудований Burj Dubai вже обігнав Taipei 101 за цим параметром. У Південній Кореї найвищою будівлею є 261-метровий хмарочос Tower Palace.

Цікаво, що раніше уряд Південної Кореї прийняв рішення про заборону будівництва хмарочоса компанії Lotte заввишки 555 метрів. Проти висотного будівництва виступали представники ВВС країни, вважаючи, що висота будівель не повинна перевищувати 203 метрів, щоб не заважати польотам. Якби башту Second World Lotte побудували, вона стала б найвищою у країні, передає Yonhap News.

Зараз ви читаєте новину «У Сеулі збудують другий по висоті хмарочос світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути