понеділок, 30 березня 2009 12:14

У Саудівській Аравії продавців-чоловіків проганяють з магазинів нижньої білизни

У Саудівській Аравії продавців-чоловіків проганяють з магазинів нижньої білизни
У Саудівській Аравії група жінок закликала до бойкоту магазинів нижньої білизни. Вони вимагають виконання ухваленого в 2006 році закону, згідно з яким працювати в таких магазинах повинні виключно жінки, повідомляє FoxNews.

За саудівськими звичаями, продавцями працюють в основному чоловіки. Ця стародавня традиція повинна уберегти жінок від небажаних контактів з представниками протилежної статі. Проте у випадку з магазинами нижньої білизни ситуація набуває двозначного і суперечливого характеру.

Багато саудівських жінок скаржаться, що покупка бюстгальтера або трусиків перетворюється для них на принизливу процедуру, оскільки вони вимушені обговорювати дуже інтимні питання зі сторонніми чоловіками. Навіть присутність чоловіка або родича чоловічої статі не рятує положення.

Намагаючись вирішити ситуацію, влада країни ухвалила закон, згідно з яким продавати жіночу нижню білизну і консультувати клієнтів повинні виключно жінки. Проти виступили релігійні діячі, які захистили давні традиції, а закон так і залишився на папері. До того ж, жінки-продавці відбирають робочі місця у чоловіків, безробіття серед яких і без того сягає 10%, повідомляє FoxNews.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії продавців-чоловіків проганяють з магазинів нижньої білизни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути