пʼятниця, 29 лютого 2008 12:48

У Росії завершується передвиборна агітація

У регіонах Росії 1 березня в 00:00 за місцевим часом закінчується агітаційний період для всіх кандидатів, що беруть участь у виборах президента Російської Федерації.

Нагадаємо, вибори відбудуться 2 березня 2008 р. На головний пост країни претендують чотири кандидати, прізвища яких розташовані у виборчому бюлетені за алфавітом: Андрій Богданов, Володимир Жириновський, Геннадій Зюганов і Дмитро Медведєв. Особливістю нинішнього голосування є те, що законом про вибори скасовано мінімальний розмір явки виборців і графа в бюлетені "проти всіх".

Додамо, що на деяких виборчих дільницях, як у РФ, так і за її межами, голосування на виборах президента вже стартувало. Дострокові вибори в Росії почалися 15 лютого. Раніше терміну голосування проводиться у віддалених, важкодоступних місцях. Ці місця визначаються законами суб"єктів Федерації, як і конкретні дати голосування.

Дострокове голосування проходить у 28 суб"єктах Федерації, в яких міститься в цілому 276 важкодоступних місць. Завчасно голосують також і виборці, які знаходяться далеко від виборчих комісій, наприклад на нафтових або газових родовищах. Дострокове голосування такого роду пройде в 4 регіонах: Бурятії, Ленінградській і Оренбурзькій областях і Ханти-Мансійській АТ.

17 лютого також почалося дострокове голосування за межами РФ. Раніше терміну проголосувати на виборах президента РФ за кордоном можна в 45 країнах на 74 дільницях. Це пов"язано в основному з віросповіданням у цих державах (неділя в мусульманських країнах є робочим днем).

Крім того, громадяни Росії з 10 лютого можуть отримати в дільничних виборчих комісіях відкріпні посвідчення для того, щоб проголосувати на виборах президента РФ 2 березня ц.р. Видача "на місцях" триватиме до 1 березня. Варто пояснити, що на президентських виборах збільшено й кількість відкріпних посвідчень – їх число становитиме 2 мільйони 600 екземплярів (проти 2 мільйонів 400 тисяч на думських виборах).

Відкріпні посвідчення на президентських виборах захищені набагато краще за ті, що використовувалися при голосуванні в Державну думу V скликання. ЦВК РФ затвердила також і кількість виборчих бюлетенів для голосування – 108 мільйонів 783 тисячі 600. Число бюлетенів збільшене в порівнянні з виборами в Державну думу, до яких було виготовлено 108 мільйонів 746 тисяч 500, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Росії завершується передвиборна агітація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути