Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2006 17:09

У Росії зарізали вірменського підлітка

 

11 листопада на залізничній платформі міста Івантєєвка Московської області вбили 15-річного уродженця Вірменії Нарека Кочаряна. Про це повідомив Союз вірмен Росії (САР).

Кочарян, 1991 року народження, проживав у місті Івантєєвка, закінчив школу в місті Корольов. Найближчим часом повинен був отримати паспорт громадянина Російської Федерації.

- Нарек Арташесовіч Кочарян, який вчився на курсах перукарського мистецтва, у вихідний день вийшов на прогулянку зі своїми російськими друзями. Увечері, в районі 18-19 годин на Нарека напали агресивно настроєні молоді люди. Його друзі сховалися, а сам він був жорстоко побитий, отримав безліч ножових поранень, від яких помер. На шиї виявлена борозна - слід, що виник від спроб повісити або задушити жертву. Поряд з убитим був знайдений шарф із зображенням черепа і кісток, що ясно указує на приналежність тих, що напали до фашистського угрупування, - повідомляється на офіційному сайті САР.

Тим часом представники націоналістичних угрупувань сумніваються в тому, що шарф з черепом і кістками прямо свідчить про причетність до вбивства скінхедів, оскільки вони такою атрибутикою не користуються. Скоріше це шарф фаната футбольної команди або рок-групи.

Тіло убитого незабаром буде відправлено до Вірменії, де і відбудуться похорони.

Слідство розглядає версію вбивства на національному ґрунті За даним фактом порушена кримінальна справа.

- Кримінальна справа узята під контроль прокуратурою Московської області, - підкреслила представник прокуратури.

Прем"єр-міністр Вірменії Андроник Маргарян заявив журналістам в четвер, що Вірменія розраховує на ретельне і об"єктивне розслідування вбивства вірменського підлітка.

Нагадаємо, що в Росії з початку 2006 року внаслідок нападів на ґрунті національної ненависті загинули 39 людей, ще 300 отримали поранення. За даними заступника директора аналітичного центру "Сова" Галини Кожевникової, за переважною більшістю нападів стоять скінхеди, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Росії зарізали вірменського підлітка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути