Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 14:40

У Росії залишився один кандидат в президенти від опозиції

Борис Нємцов відмовився від участі в президентських виборах фактично на користь Михайла Касьянова, як єдиного кандидата від демократичної опозиції.

"В даний час залишилися два кандидати в президенти Росії від демократичної опозиції - Касьянов і я. Як і мої соратники по партії, вважаю, що кандидат від демократичної опозиції повинен бути один. Тому я ухвалив рішення відмовитися від участі в президентській кампанії", - мовиться в заяві Немцова, розміщеній на сайті СПС.

Рішення Немцова підтримав зампред федеральної політради СПС Леонід Гозман. Він заявив, що висунення єдиного кандидата від демократичної опозиції важливіше за те, що у СПС буде свій власний претендент на пост голови держави. В той же час Гозман нагадав, що раніше СПС пропонував вибрати єдиного кандидата - Нємцова або Касьянова - шляхом голосування 12 учасників третейського суду, проте ця пропозиція не була прийнята.

Раніше в середу Нємцов оголосив про відмову від участі в президентській кампанії, аргументувавши своє рішення тим, що результат виборів наперед вирішений. Він також звернувся до самовисуванця Касьянова і кандидата від КПРФ Геннадія Зюганова з пропозицією пред"явити Кремлю ультиматум з вимогою проведення чесних виборів. Нємцов закликав Касьянова і Зюганова послідувати його прикладу у разі невиконання властями умов ультиматуму.

Тим часом Касьянов, коментуючи заяву Нємцова, повідомив, що вітає його рішення і розділяє вимогу провести чесні вибори в країні, але сам не має наміру зніматися з президентських виборів. На його думку, передвиборна кампанія проходить в рамках пристойності і підстав для виходу з гонки у нього поки немає. Напередодні Касьянов не виключив, що може зняти свою кандидатуру, наприклад, у разі відсутності на виборах спостерігачів від ОБСЄ.

Борис Нємцов був висунутий кандидатом в президенти РФ на з"їзді СПС 17 грудня. Він неодноразово заявляв про те, що опозиції необхідно тим або іншим способом - або шляхом переговорів, або за допомогою третейського суду, до якого повинні увійти найбільш поважані люди країни, - визначити єдиного кандидата від опозиції. Як претенденти на цю роль називалися сам Нємцов, Михайло Касьянов і Володимир Буковський. Проте Буковський не був допущений ЦВК до участі у виборах, а Касьянов не підтримав пропозицію Нємцова, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Росії залишився один кандидат в президенти від опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути