Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2012 11:11

У Росії заборонили найпопулярніший файлообмінник Rutracker.org

У Росії заборонили найпопулярніший файлообмінник Rutracker.org
Фото: bg.ru

Файлообмінний ресурс Rutracker.org - один з найбільш відвідуваних в Рунеті - внесено до Єдиного реєстру заборонених порталів.

Адміністрація файлообмінника отримала відповідне повідомлення від Роскомнадзора. Відомство зажадало вилучити з роздачі "Енциклопедію суїциду", що Rutracker і зробив. Однак це не гарантувало сайту виключення з "чорного списку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії заборонили інтернет-енциклопедію "Луркоморье"

На даний момент Rutracker працює: як пише адміністрація, внесення сайту в "чорний список" через частку контенту, який нібито підпадає під заборону, мабуть, не означає, що провайдери зобов'язані блокувати файлообмінник цілком. Однак факт у тому, що, видаливши посилання, що не сподобалося Роскомнадзору, Rutracker спробував повідомити про це службу поштою, однак лист повернулося з позначкою "rejected".Тобто, відомство "в переписку ні з ким не вступає, а якщо і вступає, то, судячи з його сайту, тільки з тими, хто підпишеться" електронним підписом, виданим будь-яким засвідчувальним центром, з числа акредитованих Мінкомзв'язку Росії ", - цитують власники Rutracker.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через EX.UA "упав" сайт Партії регіонів

"Хто і на якій підставі буде виключати (та й чи буде взагалі?) нас з даного реєстру - питання відкрите. Такої інформації на сайті реєстру немає. Хоча записати до реєстру можуть (і навіть зобов'язані) завдяки діям і заяві якого-небудь аноніма", - обурюється адміністрація Rutracker.

Нещодавно преса дізналася, що влада РФ готова оголосити війну торрент-трекерам. У проекті основних напрямків діяльності уряду, боротьба "з поширенням нелегального контенту, в тому числі з використанням торрентів", названа однією з основних задач на період до 2018 року в області забезпечення безпечного інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція допитує 16 співробітників EX.ua, конфіскували 200 серверів, сайт МВС "ліг"

Rutracker.org - один з найпопулярніших російських торрент-трекерів. Раніше він був відомий під назвою Torrents.ru, однак у лютому 2010 року слідчі органи закрили це доменне ім'я. Це було зроблено в рамках розслідування кримінальної справи відносно москвича, що поширював через файлообмінник контрафактну програму Autodesk AutoCAD. Сервіс в підсумку переїхав.

У вересні нинішнього року ресурс увійшов у топ-20 найбільш відвідуваних в Рунеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" придбав сайт для дорослих утіх

У "чорному списку" Роскомнадзора, який працює в Росії з 1 листопада, також виявилися фривольна інтернет-енциклопедія Lurkmore і бібліотека "Лібрусек". Остання потрапила в список через опис супу з конопель у "Куховарській книзі анархіста".

Зараз ви читаєте новину «У Росії заборонили найпопулярніший файлообмінник Rutracker.org». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути