пʼятниця, 26 жовтня 2007 16:15

У Росії відбувся витік радіоактивних відходів

У Челябінській області на території ФГУП ПО "Маяк" 25 жовтня відбувся витік радіоактивних відходів.

Витік відбувся при транспортуванні рідких радіоактивних відходів з хіміко-металургійного заводу на радіохімічний завод на території промислового майданчика підприємства. В результаті відбулося "утворення точкових радіоактивних забруднень на ділянці технологічної дороги вище встановлених контрольних рівнів".

Причиною події стало порушення герметичності вентиля цистерни з відходами. Служби ПО "Маяк" провели роботи по дезактивації забрудненої ділянки. В даний час фактів забруднення транспорту, що виїжджає з майданчика, включаючи автобуси з персоналом, не встановлено. Радіаційна обстановка в нормі.

На підприємстві створена комісія з розслідування що відбувся, воно продовжує працювати в штатному режимі. За словами представника Росатома, витік відходів був "украй незначним" і був повністю ліквідований того ж дня.

У квітні 2005 року проти генерального директора підприємства Віталія Садовникова було збуджено кримінальну справу з приводу забруднення річки Теча радіоактивними відходами. За даними слідства, в 2001-2004 роках "Маяк" скинув в річку декілька десятків мільйонів кубометрів рідких радіоактивних відходів.

Судове переслідування Садовникова було припинене ухвалою Челябінського обласного суду, який визнав, що він підпадає під амністію, оголошену у зв"язку із сторічним ювілеєм російської Державної думи. У травні 2006 року рішенням розділу Федерального агентства по атомній енергії РФ Сергія Кирієнко Садовніков був відновлений на посаді, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Росії відбувся витік радіоактивних відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути