Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 17:51

У Росії помер ветеран, який встановив прапор Перемоги над Рейхстагом

У Пскові 10 січня після тривалої хвороби пішов з життя ветеран Великої Вітчизняної війни Герой Радянського Союзу Михайло Мінін, який одним з перших встановив прапор Перемоги над Рейхстагом в травні 1945 року, передає "Інтерфакс".

Як повідомляє адміністрація Псковської області РФ, прощання з підполковником у відставці Мініним відбудеться в Пскові в полковому храмі Олександра Hевського 12 січня.

Мінін народився в селі Ваніно Палкінського району в 1922 році. У червні 1941 року пішов добровольцем на фронт, у війська Ленінградського ополчення. Брав участь в боях за звільнення Ленінграда, був поранений, після госпіталю направлений в артилерійський розвідувальний дивізіон. З боями пройшов шлях від Ленінграда до Берліну.

30 квітня 1945 року Мінін при штурмі Рейхстагу увірвався в будівлю і першим поставив Червоний прапор на його башті. У травні 1945 року за цей подвиг і ряд інших військових заслуг був представлений до звання Героя Радянського Союзу.

Наказом по військах Першого Білоруського фронту від 18 травня 1945 року нагороджений орденом "Червоного прапору". Крім того, нагороджений двома орденами Вітчизняної війни, орденом Червоної Зірки і багатьма медалями.

Після Великої Вітчизняної війни Мінін продовжував службу в армії. У 1959 році закінчив військову академію імені Куйбишева, служив в спеціальних військах стратегічного призначення. У 1969 році був демобілізований з лав Збройних Сил по хворобі. З 1977 року проживав в місті Пскові. У 2005 році за військові подвиги і активну громадську роботу йому було присвоєно звання "Почесний громадянин міста Пскова".

Зараз ви читаєте новину «У Росії помер ветеран, який встановив прапор Перемоги над Рейхстагом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути