Ексклюзиви
середа, 12 березня 2008 13:53

У Росії планують встановити п"ять рівнів терористичної небезпеки

З метою ослаблення терористичних загроз у Росії ухвалено концепцію державної системи реагування на терористичні загрози, повідомив у середу на засіданні Федерального оперативного штабу (ФОШ) Національного антитерористичного комітету (НАК) директор ФСБ РФ Микола Патрушев.

"Відповідно до цієї концепції передбачається встановити в країні п"ять рівнів терористичної небезпеки", – відзначив він.

У США вже існує система так званих "рівнів терористичної загрози", вона була розроблена після трагічних подій 11 вересня 2001 року. Система складається з п"яти рівнів, що розрізняються за кольорами, – зеленого, синього, жовтого, помарачевого і червоного. Найменший ступінь небезпеки позначає зелений колір, найвищий – червоний.

Патрушев також повідомив, що, за рішенням НАК, для протидії терористичним проявам проти російських громадян і установ за кордоном створюється ситуаційно-кризовий центр МЗС Росії, який координуватиме діяльність кризових штабів у російських закордонних установах.

"У 2007 році завершена реалізація федеральної цільової програми "Антитерор 2005-2007 року". Уряд РФ своїм розпорядженням затвердив концепцію програми з протидії тероризму на 2009-2012 роки.

"Цього року як пріоритетне для національного антитерористичного комітету залишається завдання подальшому зниженню терористичної загрози. Необхідно підвищити також якість і ефективність нашої роботи із запобігання злочинам терористичної спрямованості", – сказав директор ФСБ.

Патрушев також зазначив, що на Північному Кавказі триватиме реалізація послідовних заходів як з протидії ідеології тероризму, так і з силового придушення бандитських груп, що діють у регіоні, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Росії планують встановити п"ять рівнів терористичної небезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути