понеділок, 09 квітня 2007 12:45

У Росії новонароджена померла через відмову акушерки приймати пологи

Прокуратура Саратовської області порушила кримінальну справу проти акушерки однієї з міських лікарень за те, що вона відмовилася приймати пологи у жінки без документів. Кримінальна справа порушена за статтею 124 КК Російської Федерації - "ненадання медичної допомоги хворому без поважних причин, що призвела до смерті хворого".

25-річна вагітна Оксана Д. поступила в лікарню в ніч з 8 на 9 березня на "швидкій допомозі" з діагнозом "вагітність 24-25 тижнів, загроза переривання вагітності". За даними слідства, причиною для відмови в госпіталізації стала відсутність у неї паспорта, медичного поліса і медичної карти. Грошей для оплати лікування без документів у неї теж не було.

Як пише видання, наступного ранку Оксану і її народжену в домашніх умовах доньку знов доставили в районну лікарню на "швидкій". Стан матері і цього разу було оцінено медиками як задовільний, а новонародженої - як украй важкий. З діагнозом "гостра дихальна недостатність, внутрішньоутробна інфекція" недоношена дівчинка того ж дня була доставлена в першу інфекційну лікарню Саратова, де 20 березня померла.

Міністр охорони здоров"я і соціальної підтримки області Олексій Сорокін заявив, що за фактом пологів Оксани Д. вдома міністерство провело перевірку, за підсумками якої акушерка, що відмовилася госпіталізувати вагітну жінку, звільнена. "Ненадання медичної допомоги людині незалежно від її соціального статусу і матеріального положення - грубе порушення законних прав людини, медичної і людської етики, – заявив міністр. – Цей випадок стане уроком всім медичним працівникам, які працюють в державних медустановах і зобов"язані надавати гарантовану державою медичну допомогу", повідомляють Newsru.com.
Зараз ви читаєте новину «У Росії новонароджена померла через відмову акушерки приймати пологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути