Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2009 14:55

У Росії набирають добровольців для інфікування свинячим грипом

У Росії набирають добровольців для інфікування свинячим грипом
У Санкт-Петербурзі в НДІ грипу почався набір добровольців, яких штучно інфікують вірусом грипу A/H1N1, що також називається свинячим грипом, яким заражені вже тисячі людей в 34 країнах світу. Є і смертельні випадки. За даними видання Life.ru, всього передбачається набрати шість груп волонтерів по двадцять осіб. Добровольцям за ризик своїм здоров"ям заплатять по п"ять тисяч рублів.

Як запевнили учені, заражені добровольці знаходитимуться під найпильнішою увагою лікарів. За словами лікарів, подібна практика вже застосовувалася при створенні вакцини проти пташиного грипу.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня з американського штату атланта до Росії були доставлені зразки нового штаму вірусу грипу A/H1N1.

Як говорить завідувачка лабораторією біотехнології діагностичних препаратів НДІ грипу Ганна Самініна, зараз перед російськими мікробіологами стоїть декілька завдань: вивчити сам вірус, навчитися швидко його діагностувати і провести випробування - спочатку на дрібних гризунах, а потім і на людях.

Відібрані добровольці спочатку будуть інфіковані, а потім на них випробують дію нових ліків. За словами Самініної, "препарат буде створений на основі "живої вакцини", тобто клітин самого вірусу H1N1", які зможуть допомогти виробити потрібні антитіла.

Нагадаємо, що в Росії досі не зафіксовано жодного випадку захворювання новим вірусом грипу. У всіх російських аеропортах всі чартерні рейси із США і Мексики взяті під особливий санітарно-гарантійний контроль. Проте, на думку учених, уникнути проблеми свинячого грипу в Росії, швидше за все, не вдасться.

За прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров"я, під час епідемії можуть заразитися до двох мільярдів людей, якщо нинішній спалах захворювання переросте в пандемію. За словами фахівців, пандемія зазвичай продовжується два роки.

Найбільша кількість хворих в даний час в Мексиці і США. У США число підтверджених випадків зараження людей грипом А/H1N1 досягло 3009 людей в 45 штатах.

За даними ВООЗ, за станом на середу новий грип розповсюдився на 34 країни світу, де нараховується 6258 інфікованих. Вірус став причиною смерті 65 людей, переважна більшість випадків з летальним результатом виявлена в Мексиці - 60, три випадки в США, один в Канаді й один в Коста-Ріці.

За матеріалами NEWSru.com, Life.ru

Зараз ви читаєте новину «У Росії набирають добровольців для інфікування свинячим грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути