В порівнянні з колишнім, новий раціон містить менше борошняних виробів і макаронів, але більше м"яса, молока і вершкового масла. Крім того, фахівці в області військової медицини і дієтології лобіюють введення в добовий солдатський раціон пива.
На думку фахівців, вживання невеликих доз пива повністю задовольняє потреби організму у ряді вітамінів і мікроелементів, а в спекотних умовах дозволяє краще утамовувати спрагу, ніж вода.
В даний час алкогольні напої входять в раціон моряків-підводників, що одержують сухе червоне вино. За часів Петра I пиво також входило у флотський раціон, з розрахунку три літри в добу на одного матроса. Втім, пиво XVIII століття було значно менш міцним, ніж сучасне, повідомляє Лента.ру.
×
Коментарі