вівторок, 22 лютого 2011 12:33

У Рівному на місці катівні тисяч українців будують готель

Рівненська обласна організація УНП звернулася до міського голови Рівного Володимира Хомка за роз'ясненнями щодо будівництва на території колишньої в'язниці НКВС по вулиці Соборній,16 в обласному центрі. Політики вимагають припинити спорудження готелю й провести археологічні розкопки і перепоховання замордованих людей.

"Ще торік на території колишньої в'язниці НКВС розпочалося будівництво. Нам потрапили до рук ескізи чотири-зіркового готелю "Асторія", який там планували звести. Ми не маємо права допустити таке блюзнірство і наругу над пам'яттю загиблих українців", - сказала Світлана Ніколіна, голова обласної УНП.

За словами кандидата історичних наук Володимира Борщевича, у цьому приміщенні німецькими націонал-соціалістами та російськими більшовиками були закатовані тисячі українців.

"Достеменно відомо, що тільки за одну ніч у червні 1941 року "енкаведисти" на території в'язниці та в яру на Грабнику розстріляли 850 патріотів. Припускають, що в підвалах катівні до тепер лежать останки головного командира УПА Клима Савура (Дмитра Клячківського). Потрібно провести ґрунтовні дослідження підземелля в'язниці", - вважає він.

Громадськості достеменно невідомо, що будують на місці колишньої в'язниці. Торік на сесії Рівнеради розглядали питання про цільове призначення земельної ділянки колишньої тюрми для забудови під торговий центр.

В УНП пропонують на місці колишньої в'язниці створити меморіально-історичний комплекс.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному на місці катівні тисяч українців будують готель ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути