Ексклюзиви
понеділок, 23 січня 2023 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

У Резнікова зробили заяву про танки Abrams і лідерство США

У Резнікова зробили заяву про танки Abrams і лідерство США
Радник міністра оборони Олексія Резнікова визнав, що є нюанси із логістикою та обслуговуванням різних типів танків. Фото: eastnews.ua

Велика Британія вже подолала ментальний блок щодо постачання танків Україні. Тож Київ сподівається, що Сполучені Штати Америки також "виявлять лідерство" і почнуть постачання танків M1 Abrams Збройним силам.

Так радник міністра оборони Юрій Сак відповів на запитання ведучого Bloomberg TV: "Ви й справді хочете Abrams, який зі своїм газотурбінним двигуном споживає до 10 л на 1 км і потребує величезної кількості часу на навчання екіпажу?"

"Це ознака лідерства. Звичайно, ми сподіваємося, що США також виявлять лідерство у постачанні Україні танків і ухвалять це рішення", – сказав він.

Радник міністра оборони Олексія Резнікова визнав, що "є нюанси" із логістикою та обслуговуванням різних типів танків, але нагадав, що коли було ухвалено рішення постачати ЗСУ західну артилерію, Сили оборони отримали різні системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Leopard для України: ЗСУ почнуть навчання на німецьких танках

"І ми показали, що здатні ефективно використовувати різні типи західних озброєнь. Так, є нюанси, але якщо Україна отримає Abrams від США, це, звичайно, стане прикладом для інших країн. І Німеччина ясно про це каже. Здається, ми постійно на кілька кроків позаду ворога, а ми маємо бути на кілька кроків попереду. Немає виправдань прокрастинації", – пояснив Сак.

Збройним силам України потрібні не кілька десятків танків. 10-50 машин, обіцяних Києву різними країнами, не вирішать проблему на полі бою.

У Росії, яка розпочала повномасштабну війну, у рази більше цієї техніки, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD. Водночас надана техніка, хоч і в невеликій кількості, зіграє іншу важливу роль – покаже єдність світу і мотивуватиме українських військових на боротьбу проти агресора.

Зараз ви читаєте новину «У Резнікова зробили заяву про танки Abrams і лідерство США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути