пʼятниця, 29 жовтня 2010 10:30

У рейтингу процвітання Україна сповзла на 69 місце

У рейтингу процвітання Україна сповзла на 69 місце
Згідно з рейтингом за 2010 рік національного добробуту країн, або, як його ще називають, - рейтингом процвітання, Україна, в порівнянні з минулим роком, здала позиції, опустившись у списку з 61-го місця на 69-е (всього в рейтингу 110 країн) .

Згідно з висновками експертів британського незалежного НДІ Legatum спільно з Oxford Analytica і Gallup World Poll Service, українці живуть в умовах дуже нестабільної економіки - ми знаходимося в шістці країн з найвищим рівнем інфляції в світі (25%). Заощадження українців - 19% від ВВП, що нижче середнього світового показника. Тільки 4% населення України задоволені можливостями ринку праці, через що Україна опинилась на 30 місці у списку за рівнем "витоку мізків".

Серед економічних показників - добре справи йдуть лише з рівнем безробіття, який офіційно становить 2,3%, і з темпами збільшення користувачів мобільним зв'язком, який найвищий в світі.

Лише 5% українців довіряють своїм банкам, а 13% - судовій системі.

У списку доступності харчування та житла ми на 84-му місці, а в списку ефективної роботи уряду - на 98-му.

Уряд України є одним з найменш популярних у світі. Тільки 10% думають, що вибори в країні відбуваються чесно. Проте українці потрапили у двадцятку країн, де люди почуваються безпечно, висловлюючи свої політичні погляди.

Серед різних категорій найкраще справи в Україні, за даними дослідження, йдуть з освітою - тут ми на 40-му місці. У нас майже поголовна грамотність, а за кількістю людей, що мають закінчену середню освіту, ми знаходимося на 8-й позиції. При цьому тільки 52% українців задоволені своєю освітою, а 31% вважають, що їхні діти мають можливість вчитися і нормально розвиватися.

За можливістю отримання якісної базової медичної допомоги Україна знаходиться на 48-му місці. Але ми скаржимося на втому і хронічні проблеми зі здоров'ям, а за рік рівень смертності немовлят збільшився на 2% (за цим показником ми на 61-й позиції). Що стосується безпеки, то лише третина українців не бояться вночі ходити по вулицях. При цьому ми є вельми черствої нацією - ми другі з кінця у списку готовності допомогти незнайомцям, і лише 5% роблять регулярні пожертви на благодійність.

Загалом, 25% українців задоволені своїм рівнем життя, що є одним з найнижчих показників у світі.

Другий рік поспіль найбільш процвітаючими у світі залишаються країни Північної Європи. На перших трьох позиціях - Норвегія, Данія і Фінляндія, які лідирують і в рейтингу журналу Forbes найщасливіших країн. Канада зайняла сьоме місце, а США - десяте.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У рейтингу процвітання Україна сповзла на 69 місце ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути