Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2006 17:23

У рейтингу наступників Путіна лідирує графа "проти всіх"

 

У рейтингу можливих претендентів на пост президента у 2008 році лідером став "кандидат" "проти всіх", якого у виборчих бюлетенях більше не буде. Потенційні наступники - перший віце-прем"єр Дмитро Медвєдєв і міністр оборони Сергій Іванов набрали по 9% і 4,6% відповідно, причому міністра оборони цього разу випередив лідер комуністів Геннадій Зюганов, пишуть "Нові Вісті".

Результати опитування, присвяченого відношенню громадян Росії до можливих кандидатів на пост президента, опублікувала соціологічна служба "Башкірова і партнери".

У ході дослідження, в якому взяли участь 1500 людей у віці від 18 років, соціологи просили росіян зробити вибір на користь одного кандидата в президенти. Ім"я діючого президента, якому Конституція забороняє балотуватися у президенти 3-й раз підряд, у списку кандидатів відсутнє.

Окрім кандидатів від Кремля, у список соціологів увійшли і представники опозиції: лідер КПРФ Геннадій Зюганов, екс-прем"єр Михайло Касьянов, лідер партії "Яблуко" Григорій Явлінський і навіть член політради СПС Борис Нємцов.

Лідером виявився відповідальний за реалізацію національних проектів віце-прем"єр Дмитро Медвєдєв, який набрав 9%. З результатом у 8% голосів 2-е місце отримав лідер КПРФ Геннадій Зюганов. Екс-прем"єр Михайло Касьянов, який оголосив про свою участь у виборах президента набрав 3% голосів, інший можливий кандидат в президенти від опозиції Григорій Явлінський отримав 2,7%.

Але головним результатом дослідження стало те, що більшість голосів (25,7%) респонденти віддали графі "проти всіх". Ще 18,5% респондентів було важко відповісти на питання.

Таким чином, більше половини росіян не готові голосувати за основних претендентів на президентський пост. Тим часом на президентських виборах у 2008 році з бюлетеня для голосування графу "проти всіх" виключать.

- Це вже ухвалене рішення, - сказав голова комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва Володимир Плігін.

- До моменту проведення виборчої кампанії у 2008 році закон вступить у силу і графи "проти всіх" не буде, додав він.

На думку керівника відділу соціально-політичних досліджень компанії "Башкірова і партнери" Олександра Музафарова, відповіді "проти всіх", в принципі, можна замінити одним питанням: "Де Путін?".

- Справа у тому, що, коли ми ставили питання і в списках кандидатів був присутній Путін, він отримував свої 50%, а всі інші йшли глибоко в тінь. Це такий свого роду шок, коли в списку кандидатур немає Володимира Путіна, - пояснив соціолог, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У рейтингу наступників Путіна лідирує графа "проти всіх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути