вівторок, 02 серпня 2011 15:29

У Рамадан не сваряться і годують бідняків
15

Фото: Фото: Reuters

Мусульмани всього світу відзначають початок Рамадану. Цілий місяць вони будуть дотримуватися суворого посту і здійснювати добрі вчинки.

Цей місяць є найважливішим і почесним для мусульман. Протягом усього місяця дотримується суворий піст або "ураза". Він забороняє їсти і пити в світлий час доби - від того часу коли "чорна нитка починає відрізнятися від білої" до повного заходу сонця. Заборона стосується також жувальної гумки.

Під забороною і інтимні відносини. Секс в темний час доби дозволений тільки подружнім парам. Позашлюбні ласки вважаються великим гріхом протягом усього місяця, незалежно від заходу сонця.

Протягом місяця мусульмани моляться п'ять разів на день, роблять добрі вчинки і роздають милостиню. Вважається, що під час Рамадана нечиста сила Шайтан сидить на ланцюгу. Тому хороші справи вдаються легко.

Головне в Рамадану - це не пост, а духовна чистота. Не можна лаятися і битися. Навіть якщо на мусульманина напали, він повинен захищатися так, щоб не поранити кривдників.

Від посту звільняються люди похилого віку, діти і мусульмани, які мають хронічні захворювання. Вони повинні за кожен день посту нагодувати бідняка чи допомогти нужденному.

Якщо Рамадан застав у дорозі або за інших обставин, що не дозволяють тримати піст, пропущені дні посту "відпрацьовуються" в дні наступного місяця.

Закінчується місяць Рамадан триденним святкуванням. Друге за значенням мусульманське свято Рамадан байрам або Ід уль-фітр починається із заходом сонця в останній день Рамадану і триває 1-го і 2-го числа наступного місяця Шавваль.

Мусульмани вирушають на святкову трапезу, в ході якої прийнято частувати не тільки рідних і близьких, а й сусідів, знайомих, причому незалежно від їх віросповідання.

Зараз ви читаєте новину «У Рамадан не сваряться і годують бідняків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути