четвер, 20 серпня 2009 18:18

У районі Поштової площі збільшиться кількість заторів

У районі Поштової площі збільшиться кількість заторів

У жовтні влада планує запустити двосторонній рух по Гаванському мосту в Києві.

Ця кваплива ініціатива призведе до кілометрових заторів у районі Поштової площі.

На будівництво Подільсько-Воскресенського мосту КМДА в цьому році виділила приблизно 20% коштів, передбачених по графіку не цього, а минулого року.

"Фінансування таке, що дозволяє вести тільки першочергові роботи. Зараз закінчуємо опору N 1, що дозволить завершити монтаж балки жорсткості мосту, прибрати підмостки на під"їзді до Гаванського мосту і пустити по ньому і Рибальській набережній рух в обидві сторони", - заявив керівник групи авторського нагляду Київсоюздорпроект Едгар Годик.

Автомобілі зараз з Оболоні їдуть по вулиці Електриків, де зупиняються, збираються на світлофорах. А по прямій дорозі машини великим потоком відразу потраплять на набережну. Нагадаємо, по вулиці Набережно-Хрещатицькій обмежено рух до трьох смуг: одна - у бік Поштової площі, два - в напрямку Петрівки. Проектанти задумували цю розв"язку в комплексі Гаванського мосту разом з естакадою на набережній.

Але естакада останні півроку не будувалася через проблем з фінансуванням. В результаті в жовтні, коли планують відкрити двосторонній рух по мосту, киян на Подолі чекають ще більші затори.

Крім опори N 1 на Подільсько-Воскресенського мості збирають арочні прольоти, повільними темпами ведеться будівництво опор в"їзду на Подільський міст з боку Верхнього Валу. Як і раніше, невирішеними залишаються земельні проблеми: Русанівські сади, переселення гуртожитку Ленкузні і винесення підприємств, які знаходяться в зоні будівництва мосту на правому березі.

За матеріалом Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «У районі Поштової площі збільшиться кількість заторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути