вівторок, 28 березня 2023 13:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У Раді спростували заяву Арахамії щодо посилення мобілізації

У Раді спростували заяву Арахамії щодо посилення мобілізації
Потреби у додатковій мобілізації поки що немає, заявив нардеп Федір Веніславський. Фото: "РБК-Україна"

В Україні триває загальна мобілізація, що означає призов військовозобов'язаних за потреби.

Можливе розміщення російської ядерної зброї у Білорусі не може стати причиною проведення додаткової мобілізації. Про це заявив нардеп і член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, пише "Радіо Свобода".

Він зазначив, що в Україні збільшили чисельність Збройних сил України, а також інших структур оборони та безпеки. Тож потреби у додатковій мобілізації поки що немає.

За словами Веніславського, це питання також обговорювалося на закритому засіданні Комітету. У ньому брав участь начальник Генштабу ЗСУ Сергія Шаптали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь прокоментувала розміщення у себе ядерної зброї РФ

"Він минулого тижня був у нас на закритому засіданні Комітету, і генерал Шаптала навіть на ці запитання давав відповіді. Сьогодні якоїсь потреби в дуже різкому збільшенні мобілізаційного ресурсу немає. Мобілізаційні заходи проводяться практично постійно за заявками Генерального штабу, який розуміє, яка кількість і яких військовозобов'язаних, яких облікових спеціальностей потребують наші Збройні Сили", — сказав нардеп.

Водночас зауважив, що додаткові сили та засоби можуть знадобитися, коли Україна переходитиме до контрнаступу.

"Коли Україна буде змушена переходити в контратаки, знадобляться якісь додаткові сили та засоби, які мають забезпечити ефективність цих наступальних операцій. Коли така потреба виникне, це визначатиме Генеральний штаб з огляду на планування, перспективи та реальний поточний стан речей", – резюмував нардеп.

25 березня президент РФ Володимир Путін заявив, що планує розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю. Своє рішення він аргументував тим, що Велика Британія передасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

На це голова фракції "Слуги народу" Давида Арахамія заявив, що таке рішення РФ може спричинити додаткову мобілізацію в Україні. Щоб посилити кордони з Білоруссю.

Зараз ви читаєте новину «У Раді спростували заяву Арахамії щодо посилення мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути