Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2020 14:15

У Раді чекають на СБУ через угорську "молитву" на Закарпатті

У Раді чекають на СБУ через угорську "молитву" на Закарпатті
Парламентський комітет з питань національної безпеки заслухає справу про угорський гімн. Фото: krliman.gov.ua

Сьогодні парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки заслухає на засіданні працівників СБУ з приводу виконання гімну Угорщини на Закарпатті, повідомила голова підкомітету з питань держбезпеки та оборони Ірина Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію чекають "смутні часи" - ЗМІ

"Я ставитиму сьогодні на засіданні комітету це питання на розгляд. Ми хочемо почути від представників СБУ, яку оцінку саме вони дають цьому факту, тому що політично виконання угорського гімну - неприйнятно. Це не просто пісня. Це є державним символом", – наголосила народна депутатка.

Представники комітету хочуть зрозуміти, наскільки систематично відбувалися ці речі на Закарпатті. Чи пов'язане це з російським впливом та війною.

"Ми вимагатимемо притягнути до відповідальності осіб, якщо вони будуть визнані винними в організації такого процесу, в організації виконання такого гімну. Угорщина неодноразово застосовувала своє членство в НАТО та ЄС як "інструмент тиску і шантажу" щодо України. Їхня сторона має розуміти, як би вони відреагували на виконання українського гімну? Це ж відразу кримінальне провадження!" – наголосила Верещук.

Депутати Сюртівської об'єднаної територіальної громади з головою ОТГ після присяги нібито співали угорський гімн. На опублікованих кадрах видно, як депутати справді співають гімн сусідньої держави. За інформацією автора відео, інцидент стався ще 21 листопада - у День гідності і свободи.

Зараз ви читаєте новину «У Раді чекають на СБУ через угорську "молитву" на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути