четвер, 25 січня 2024 09:45

У п'яти областях України запровадили карантин

У п'яти областях України запровадили карантин
У кількох регіонах України ввели карантин у школах. Фото: pixabay.com

Учні п'яти областей України перейшли на дистанційне навчання. 25 січня в школах окремих регіонів запровадили карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

У деяких закладах освіти Хмельницької, Волинської, Київської областей, а також міст Львова та Вінниці учні перейшли на дистанційне навчання, передає Gazeta.ua.

На Хмельниччині найбільше хворих у віковій категорії 5-14 років. Школи Нетішина та заклади позашкілля перевели на дистанційне навчання через грип та ГРВІ серед школярів. У громаді обмежили масові заходи.

"Учні 2-11 класів академічного ліцею, гімназій "Ерудит", "Енергія", "Гармонія", "Патріот" та вихованці закладів позашкільної освіти, зокрема Будинок дитячої творчості, клуб "Юний технік", "Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді", МШ "Нетішинська школа мистецтв" з 23 по 26 січня включно мають вчитися онлайн", - заявив міський голова Олександр Супрунюк.

На Волині на карантині з 25 січня по 2 лютого опинилися всі ліцеї та гімназії міста Володимир. Голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка зазначив, що 4 799 учнів громади навчаються дистанційно. Серед них кількість хворих становить 20-26%.

У цьому регіоні з 17 по 19 січня на онлайн-навчанні вже перебувало два ліцеї, а також один клас у гімназії № 17 у Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заразилися новим варіантом коронавірусу

Київська область

У Бориспільській громаді з 23 по 30 січня заклади загальної середньої освіти також перевели на дистанційну форму. Ситуація із захворюваністю школярів Києва на ГРВІ контрольована, тож причин переводити школи в онлайн-режим немає.

Львів

В окремих класах закладів освіти № 10, № 67, № 91 та № 57 запровадили карантин. У місті зараз 12,8% хворих школярів.

"Кожна школа індивідуально вирішує, чи потрібно запроваджувати карантин, чи ні. Наприклад, серед перших класів два можуть навчатися, а один ні. Це індивідуально. Наразі немає такого, щоб повністю школа була закрита на карантин. Йдеться про окремі класи і карантин на декілька днів, щоб перервати ланцюг захворюваності", - розповів Андрій Закалюк.

Вінниця

У місті через зростання хворих школярів пʼять шкіл закрили на карантин, повідомила заступниця директорки міського департаменту освіти Ірина Божок. Натомість в області, попри те, що захворюваність зростає, перевищення її рівня наразі немає.

Зростає кількість хворих у Житомирській області. Проте, масового карантину там не прогнозують.

Епідеміологічного порогу досягнуто в Чернігові. Якщо показники захворюваності зростатимуть, школи міста також запровадять карантин.

В Україні циркулює близько 14 різновидів штаму коронавірусу "Омікрон". Виявлено 10 випадків "Еріс", варіанту штаму "Омікрон". Симптоми "Еріс": біль у горлі, нежить, задишка, ломота у тілі, головний біль, лихоманка.

Зараз ви читаєте новину «У п'яти областях України запровадили карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути