Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 15:07

У просуванні коханки Вулфовіца брав участь Пентагон

Президент Всесвітнього банку Пол Вулфовіц, обвинувачений в незаконному просуванні по службі своєї підпорядкованої Шахи Ризи, з якою його зв"язували романтичні відносини, імовірно міг надавати їй підтримку ще раніше, коли був заступником голови Пентагону, пише британська The Telegraph.

Вважають, що ще 2003 року Пентагон ніби то зобов"язав приватну кампанію Science Applications International Corporation найняти Шаху Резу для місячної поїздки до Іраку, за підсумками якої вона повинна була скласти доповідь про шляхи і можливості створення в країні нового демократичного уряду.

Шаха Реза працювала тоді в Усесвітньому банку і її поїздка викликала деякий подив у колег, оскільки суперечила політиці банку, що вирішив не посилати своїх співробітників до Іраку у той час.

Повідомляється, що на власне прохання Шахи Ризи їй сплатили витрати, проте вона відмовилася від зарплати за період своєї відсутності. З свого боку, як пише The Telegraph, в Пентагоні заявили, що нічого не знають про контракт, нібито укладений 2003 року з Шахою Резою.

Нагадаємо, що скандал навколо Пола Вулфовіца вибухнув після того, як стало відомо, що він проти всіх правил банку одноразово підвищив Шаху Резе зарплату на 61 тисяча доларів, довівши її до рівня 193 тисячі доларів в рік, майже на 10 тисяч більше, ніж у держсекретаря Кондолізи Райс.

Сам Вулфовіц визнав, що "зробив помилку" і заявив, що прийме будь-яке рішення правління банку, яке зайняте розслідуванням цього інциденту. Разом з тим він відмовився підкорятися вимогам Асоціації службовців банку, які вимагають від нього покинути свій пост. "У банку залишається важлива робота, яку я продовжу виконувати", - заявив, зокрема, Вулфовіц.

На підтримку Вулфовіца висловився Білий дім. Очікується, що рішення у справі Вулфовіца правління Всесвітнього банку прийме вже на цьому тижні, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У просуванні коханки Вулфовіца брав участь Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути