четвер, 24 вересня 2009 14:12

У Португалії зафіксована перша смерть від свинячого грипу

У Португалії зафіксована перша смерть від свинячого грипу
У Португалії зафіксована перша смерть від вірусу грипу A/H1N1. Як повідомило міністерство охорони здоров"я цієї найзахіднішої країни Євросоюзу, жертвою небезпечної хвороби став 41-річний емігрант, що приїхав на батьківщину з Франції. Він був госпіталізований в місті Порту 3 вересня.

Португалець приїхав на батьківщину в надії вирішити проблеми із здоров"ям: 14 років тому йому була пересаджена нирка, і в його організмі спостерігалося відторгнення цього органу. Наявність вірусу свинячого грипу у чоловіка медики підтвердили лише через 12 днів після надходження в лікарню.

Загальне число випадків захворювання свинячим грипом в Португалії з населенням в 10,6 мільйонів чоловік перевищило 5 тисяч. Перший випадок був зафіксований 4 травня, другий - майже місяць опісля. Проте вже з 17 червня їх стали реєструвати практично щодня, а в серпні взагалі перестали давати регулярні зведення.

Як відзначають португальські лікарі, поки вірус має досить слабку форму. Міністерство охорони здоров"я закликало жителів неухильно дотримуватись елементарних правил гігієни. Тим, хто виявив у себе підозрілі симптоми, рекомендується не відправлятися відразу в лікарню, а заздалегідь подзвонити по спеціальній лінії, щоб отримати попередню консультацію.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, всього на планеті від свинячого грипу померли понад 3 тисячі осіб. За кількістю смертельних випадків перше місце як і раніше займає Бразилія. За деякими прогнозами, протягом двох років заразитися можуть ще щонайменше 2 мільярди жителів - тобто, майже третина населення Землі.

Дане захворювання раніше було визнане пандемією - вперше за 40 років. Попередня пандемія грипу в 1968 році убила близько мільйона людей, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Португалії зафіксована перша смерть від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути