середа, 10 лютого 2010 08:24

У Полтаві у банку стріляли, а в Харкові - вкрали 50 тисяч

У Полтаві у банку стріляли, а в Харкові - вкрали 50 тисяч
9 лютого о 9.50 ранку до відділення "Ощадбанку" по вулиці Маршала Бірюзова в Полтаві увірвався чоловік у марлевій пов"язці. Невідомий почав голосно лаятися. Вистрелив вгору з пістолета.

"Злочинець може не побачив, але почув звук, як працівниця банківського відділення натисла на кнопку тривожного виклику, - розповідає Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції. - Він відразу вибіг та вулицю та втік.

У відділені на той час знаходилось кілька чоловік. Жоден не постраждав. Пробувати затримати зловмисника не намагалися. Люди сильно злякались.

"Міліція прибула за хвилин п"ять-шість, - каже Сулаєв. - Але цього достатньо було, щоб утекти. У нас є підозра, що він сховався у приватному секторі неподалік. Відпрацьовуємо цю версію. На місці злочину знайшли гільзу від кулі. Встановили, що вона від стартового пістолета іноземного виробництва".

Поки що міліція порушали кримінальну справу по звинуваченню в хуліганстві. Коли стануть відомі мотиви злочину - її перекваліфікують.

Правоохоронці відзначають, переважно напади на банківські установи - це напади на невеликі ощадкаси. По області у жодному з відділень "Ощадбанку" немає охорони та відеоспостереження.

"Пишемо приписи, але ці напади керівництво банку нічому не вчать, - обурюється Юрій Сулаєв. - Це ж не йому доводиться в касі сидіти. Добре хоч тривожні кнопки є. Якби у банку була охорона - чоловік до приміщення б не зайшов. А якби працювала хоч одна камера відеоспостереження - ми б уже його спіймали".

У банківському відділенні випадок зі стріляниною коментувати відмовилися.

Також учора в Харкові було пограбовано філію "Правекс-банку". Розбійний напад стався увечері близько 17.20 в центрі міста по вул. Данилевського. Двоє невідомих зайшли до приміщення банку під виглядом відвідувачів, із застосуванням сили захопили 50 тисяч гривень і зникли у невідомому напрямку.

За фактом нападу порушено кримінальну справу. Міліція розшукує грабіжників.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві у банку стріляли, а в Харкові - вкрали 50 тисяч ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути