субота, 11 листопада 2017 22:10

У Польщі заявили, що українці "не розрахувалися за Катинь"

У Польщі заявили, що українці "не розрахувалися за Катинь"
Катинський злочин – розстріл НКВД військовополонених офіцерів Війська Польського

В українсько-польських відносинах є питання розплати за катинський злочин. Про це заявив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Цихоцький в коментарі Польській пресовій агенції (ПАП).

"З українського боку бракує рішень, що сприяли б поступу в деяких двосторонніх питаннях, які загально звуться історичним діалогом", − підкреслив віце-міністр закордонних справ.

"Ті питання відомі українській стороні багато років. Вони з'явилися не під час поточної каденції сейму. Це й питання застосування мови радянських часів про польську окупацію (західних українських земель, – ред.). Це й питання церковної власності римо-католицької громади. Це й питання бездумної реабілітації чи глорифікації УПА й браку розплати за катинський злочин", − розповів Цихоцький.

Ймовірно, політик мав на увазі польсько-український конфлікт на Волині в роки Другої світової війни. Але обмовившись, замість "волинський" сказав "катинський".

Віце-міністр також згадав про рішення української сторони, які "нівелюють наші двосторонні заяви", як от "націлене на добре ім'я Польщі" вшанування солдатів Карпатської Січі на Верецькому перевалі за участі українського віце-прем'єра Іванни Климпуш-Цинцадзе. Те вшанування, за його словами, є звинуваченням поляків у масових злочинах 1939 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трагедія на Волині ще довго буде лежати тінню на польсько-українських взаєминах" - Якуб Садовський

Катинський злочин – розстріл НКВД військовополонених офіцерів Війська Польського в лісі під с. Катинь Смоленської області та інших місцях в 1940 році.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі заявили, що українці "не розрахувалися за Катинь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

106

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути