вівторок, 20 березня 2012 14:53

У Польщі Лукашенко назвали "вбивцею дітей"

Розстріл "мінських терористів" Дмитра Коновалова і Владислава Ковальова викликав хвилю акцій протесту проти смертної кари в Бєларусі в країнах Європи. Одна з акцій пройшла у Варшаві, повідомляє Freedom Fight.

Демонстранти, які зібралися в центрі міста, тримали плакати з гаслами "Лукашенко- терорист №1", "Розстріл - це середньовіччя!" та "Лукашенко! Досить вбивати дітей!"

Акція супроводжувалася перформансом: двоє молодих людей, роздягнені до пояса, із зв'язаними за спиною руками та чорними мішками на головах, лягли на пішохідну частину однієї з центральних вулиць міста.Навколо "тіл" було розлито червону фарбу, яка символізувала кров.

У пам'ять про страчених запалено свічки біля будівлі генерального консульства Бєларусі в Гданську. Ще одна акція солідарності з родинами розстріляних у Бєларусі відбулася в Празі, де люди зібралися біля посольства Бєларусі в Чехії з квітами і свічками.

17 березня стало відомо, що розстріляно обох імовірних організаторів вибуху в мінському метро - Дмитра Коновалова і Владислава Ковальова.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі Лукашенко назвали "вбивцею дітей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути