середа, 03 вересня 2008 14:08

У Північній Осетії пройшла хвилина мовчання на згадку про жертви Беслану

У Північній Осетії о 13:05 пройшла хвилина мовчання на згадку про жертви теракту в Беслані, передає агентство "Интерфакс". Школа номер один була захоплена терористами 1 вересня 2004 року, а 3 вересня о 13:05 в ній стався перший вибух. В результаті теракту загинули 330 осіб.

Перед хвилиною мовчання над школою номер один прозвучав дзвін, а потім в небо було випущено 330 білих куль. За даними російських інформагентств, біля школи зібралися близько двох тисяч осіб.

Траурні заходи в Беслані почалися ще 1 вересня. Тоді ж в місті були введені підвищені заходи безпеки, а правозахисна організація "Голос Беслану" почала збирати підписи з вимогою почати міжнародне розслідування того, що сталося чотири роки тому. Зараз розслідуванням займається Слідчий комітет при прокуратурі Росії.

1 вересня 2004 року бойовики захопили будівлю школи в Беслані. В заручниках опинилися більше 1200 людей. 3 вересня почався штурм школи. З терористів, згідно офіційній версії, в живих залишився тільки один - Нурпаша Кулаєв. У 2006 році він був засуджений до довічного ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Осетії пройшла хвилина мовчання на згадку про жертви Беслану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути