Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 12:03

У Північній Кореї підірвали охолоджувальну башту ядерного реактора

Влада КНДР, як і обіцяла раніше, підірвала охолоджувальну башту головного ядерного реактора в Йонбені, передає агентство AP. Раніше повідомлялося, що з місця знищення охолоджувальної башти в експериментальному ядерному центрі вестиметься телевізійна трансляція.

26 червня північнокорейська сторона передала своє ядерне досьє, в якому містяться відомості про ядерні матеріали, об"єкти і програми, представникам Китаю. Окрім цього, влада КНДР оголосила про рішення підірвати охолоджувальну башту на головному ядерному реакторі в Йонбені, робота якого була припинена ще в 2007 році.

США вже вітали відмову КНДР від ядерної програми і зняли з Північної Кореї економічні санкції. Президент США Джордж Буш також пообіцяв виключити КНДР із списку країн - посібників тероризму.

Шестисторонні переговори про згортання ядерної програми КНДР почалися в 2003 році. У переговорах брали участь, окрім представників Пхеньяну, США, Китай, Росія, Японія та Південна Корея, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Кореї підірвали охолоджувальну башту ядерного реактора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути