вівторок, 12 серпня 2008 13:27

У Південній Осетії Росія використовувала спеціальну зброю

Військове командування РФ підтвердило, що у військовій операції в зоні грузино-осетинского конфлікту ВС російська сторона використовувала високоточну зброю. Відповідну заяву, як повідомляє "Інтерфакс", зробив замначальника Генштабу РФ Анатолій Ноговіцин.

Він відзначив, що у Росії "є на озброєнні ті зразки, які дозволяють не воювати килимовими бомбардуваннями, а вражати тільки ті об"єкти, які загрожують нашим військам". "Саме цим ми і займаємося", - додав Ноговіцин. Про яке конкретно озброєння йде мова, замглави Генштабу не уточнив.

До високоточної зброї відноситься, головним чином, керована зброя, здатна уражати ціль першим же пострілом (пуском). Це наземні і авіаційні ракетні комплекси, а також бомбардувальні і артилерійські комплекси керованого озброєння.

У зоні осетинського конфлікту, ймовірно, могли бути використані коректовані авіаційні бомби КАБ-500Л з лазерним наведенням, якими можуть обладнуватися штурмовики Су-25. КАБ поєднують могутню бойову частину звичайної авіабомби з високою точністю керованої ракети класу "повітря-земля". Вірогідне кругове відхилення від мети не перевищує 10 метрів.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Осетії Росія використовувала спеціальну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути