Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 15:24

У південних регіонів України існує загроза засухи

У ряді південних регіонів України існує загроза виникнення весняної засухи, повідомила кореспонденту начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко.

"Незважаючи на те, що опади випадають на півдні, але в Миколаївській області, Херсонській і в частині Одеської і Запорізької областей, степових районах Криму спостерігається тривалий дефіцит осінньо-зимових опадів, і до норми ніяк не доходить. Є загроза виникнення весняної засухи", - сказала вона.

"Ви пам"ятаєте минулий рік, коли була страшна засуха, і за всіма канонами, для відновлення водного балансу в цьому регіоні необхідно два-три роки з кількістю опадів вище норми. А в цьому регіоні навіть за осінньо-зимовий період випало дуже мало опадів – 30-60% від норми", - сказала Т.Адаменко.

За її словами, весняні запаси вологи, яка сформувалася в метровому шарі ґрунту, дуже низькі. Верхній шар грунту зараз добре зволожений, але в глибшому шарі вологи недостатньо, і якщо зараз почнеться потепління, волога з верхніх шарів дуже швидко випарується і рослини зможуть постраждати від засухи, сказала вона.

Як повідомлялося, в Україні в 2007 році через засуху постраждало близько 10 млн. га посівів сільгоспкультур і близько 1,1 млн. га посівів загинуло, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У південних регіонів України існує загроза засухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути