вівторок, 22 травня 2012 15:48

У Пирогові дітей навчать випікати жайворонків з тіста
6

2-3 червня в Національному музеї народної архітектури та побуту в селі Пирогів відбудеться Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль "ОРЕЛІ ? 2012"

Заходи розпочнуться 2 червня із Святкової ходи у вишиванках учасників і гостей до Кремпового колеса і Співочого поля Музею, та 3 червня – з Традиційної літургії на Трійцю у Миколаївському храмі (Експозиція Поділля).

Гостей фестивалю тішитимуть унікальні дитячі фольклорні гурти з різних куточків України – Полісся, Поділля, Слобожанщини, Наддніпрянщини, Гуцульщини, Закарпаття і не лише. З нами також протягом двох днів – довгоочікуваний гурт із міста Попрад (Словаччина), що здивує глядачів унікальними традиційними танцями, народною музикою і співом.

Спеціальний гість відкриття – чарівна ILLARIA. Традиційні Друзі події – Сашко Лірник із химерними казками та дотепним українським гумором, героєм яких може стати кожен, Сусанна Карпенко та Ілля Фетисов – самобутній родинний гурт, учасники ансамблю "Божичі", Максим Бережнюк із унікальною програмою на народних інструментах, Северин Наливайко – майстер українського слова, автентичні народні колективи та інші.

Разом із Вашими дітьми "Орелі" запрошують Вас узяти участь у більш ніж 20 щоденних майстер-класах з народних ремесел. Крім того, варто відвідати улюблене дітьми кулінарне заняття – випікання жайворонків з тіста. На фестивалі можна буде покататись на народній гойдалці (Орелі), взяти участь у забавах, етнічних танцях, почастуватись традиційними українськими стравами і покататись на підводі територією Музею.

Більше 100 майстрів представлятимуть свої вироби: неповторні дитячі народні ляльки, різноманітні народні іграшки із дерева, соломи, глини, тканини; дримби, сопілки, окарини, розписані дзвоники, писанки, вишиванки й інше етнічне вбрання, гончарний посуд, гутне, вітражне скло, вироби з вовни, жіночі прикраси, скатертини, серветки, витинанки, вінки і багато іншого.

Програма фестивалю передбачає, що цікаво буде всім!

Зараз ви читаєте новину «У Пирогові дітей навчать випікати жайворонків з тіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути