вівторок, 15 вересня 2009 09:42

У піцерії Челентано, де отруїлись 18 осіб, виявили сальмонельоз

У піцерії Челентано, де отруїлись 18 осіб, виявили сальмонельоз

Попередньою причиною масового отруєння відвідувачів піцерії "Челентано" називають сальмонельоз.

Головний лікар Миколаївської обласної санепідемстанції (СЕС) Володимир Клочко повідомив, що причиною масового отруєння відвідувачів піцерії міг стати збудник сальмонельозу, виявлений у двох співробітників закладу.

За словами пана Клочка, хвороба могла бути перенесена "від людини до людини через продукти харчування". Як повідомив головний санітарний лікар Миколаєва Василь Ганусовський, вірогідні два варіанти зараження: "Або співробітники хворіли, і все пішло від них, або вони з"їли те ж саме, що і відвідувачі".

Тим часом в міській СЕС стурбовані тим, що хворих може бути більше, оскільки люди можуть лікуватися самостійно. "Головне, щоб серед таких прихованих хворих не виявилося співробітників інших кафе, дитячих садів і шкіл", - побоюється Ганусовський.

За словами Клочка, матеріали, що стосуються отруєння відвідувачів піцерії "Челентано", передані в прокуратуру Миколаєва. За інформацією прес-служби прокуратури, в даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Нагадаємо, 10-12 вересня в обласну інфекційну лікарню було госпіталізовано 18 відвідувачів, що побували в піцерії 9 вересня.

Головний лікар обласної інфекційної лікарні Станіслав Титовський повідомив, що 14 вересня був виписаний один з постраждалих. Таким чином, в лікарні залишаються 17 людей. Як відзначив пан Титовський, вони можуть бути виписані до кінця поточного тижня.

У зв"язку із інцидентом мережа "Піца Челентано" поширила заяву, в якій йдеться, що "з 1998 року це перший подібний випадок". У заяві стверджується, що представники "Піца Челентано" вже "налагодили зв"язок з відповідними медичними закладами", де перебувають постраждалі.

Генеральний директор компанії "Системи швидкого живлення" (власник мережі "Піца "Челентано"") Марк Зархін упевнений, що головне зараз - допомогти постраждалим, а потім шукати винних.

"Компанія відкрила гарячу телефонну лінію і створила підрозділ додаткового внутрішнього контролю. Воно перевірятиме якість продуктів і проводитиме раптові перевірки в закладах мережі", - заявив пан Зархін.

За матеріалом Комерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «У піцерії Челентано, де отруїлись 18 осіб, виявили сальмонельоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути