неділя, 02 грудня 2018 22:57

У Петербурзі вийшли на пікет проти агресії Росії в Україні

У Санкт-Петербурзі у неділю приблизно 50 осіб вийшли на Невский проспект з акцією протесту проти російської агресії в Україні.

Вони вважають, що захоплення українських моряків - це чергова спроба Росії збільшити зону окупації українських територій, повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

Учасники пікету вимагали звільнити і повернути українських моряків, а також захоплене майно, припинити морську блокаду портів України в Азовському морі і покарати винних у захопленні українських кораблів.

Автор: "Солидарность Санкт-Петербурга"/ФБ
 

Учасники акції заявили, що українським морякам має бути присвоєний статус "військовополонених", але їх судять як цивільних осіб, які скоїли кримінальний злочин. Активісти виражали обурення діями російських військових, які відкрили вогонь по іноземних судах.

Автор: "Солидарность Санкт-Петербурга"/ФБ
 

Під час пікету агресивна жінка напала на активіста і порвала плакат. "З міркувань безпеки активісти не розтягувалися по Невському проспекту, а змінювали один одного з різними плакатами. У пікетах брали участь активісти "Солидарности", "Яблока", "Бессрочного протеста" та інших партій та рухів. Замість однієї години пікети тривали близько 3 годин", - додали в повідомленні.

Як відомо, прикордонні кораблі РФ 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські корабля в Керченській протоці і 24 моряка.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі вийшли на пікет проти агресії Росії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути