четвер, 20 липня 2017 01:12

У Пентагоні оцінили військові навчання "Сі Бриз 2017"

У Пентагоні оцінили військові навчання "Сі Бриз 2017"
Початок українсько-американських навчань Sea Breeze-2017 в Одесі. Фото: Думская.net

Представники Шостого флоту ВМС США, які беруть участь у багатонаціональних навчаннях у Чорному морі Sea Breeze, відзначають підвищення рівня складності маневрів у цьому році. Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

"Ключова річ, що стосується цих навчань – це те, що в порівнянні з попередніми вони стали набагато складнішими, з дуже потужними морським, повітряним та наземним компонентами", - сказав заступник командора 65-ї оперативно-тактичної групи Шостого флоту ВМС США Меттью Лиман.

Зараз відпрацьовується чотириденний практичний етап навчань у морі, в якому беруть участь більше 30 військових кораблів США, України, Грузії і Туреччини.

У планах – відпрацювання пошуково-рятувальних операцій, знешкодження вибухонебезпечних об'єктів на морі, вправи по протиповітряній обороні, виконання завдань під водою, а також з застосуванням літаків морської авіації.

Авіаційні і десантні компоненти також будуть перевірені на даному етапі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає американські патрульні катери

"Американські морські піхотинці будуть працювати зі своїми українськими та турецькими колегами, відпрацьовуючи місії висадки як на морі, так і на суші", - повідомили в Міністерстві оборони США.

Нагадаємо, США вперше за шість років направили на навчання Sea Breeze-2017, які проходять в Одесі, два бойових кораблі з потужним ракетним озброєнням.

Також повідомлялося, що США і Україна домовляються про передачу українському флоту американських військових патрульних катерів Islands після навчань Sea Breeze-2017.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні оцінили військові навчання "Сі Бриз 2017"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути