пʼятниця, 29 серпня 2014 15:16

У палестинському Вифлеємі в честь Путіна назвали вулицю

У палестинському Вифлеємі в честь Путіна назвали вулицю
Фото: Галина Остаповець

Палестина – одна із державних утворень на Близькому Сході, яка симпатизує Росії. Тамтешні активісти не приховують, що Росія продає зброю для групування ХАМАС, яке у світі називають терористичним. Головною ціллю ХАМАСу є територія Ізраїлю. Останніми роками хамасники обстрілюють його ракетами із сектору Гази, де й правлять. Ізраїль же у відповідь наносить точкові артилерійські удари по базуванню угрупування.

"Вся зброя, яка є в руках ХАМАСу, із Росії. Особливо та, що проти танків. Росіяни не дають її напряму, а роблять це через Іран і Сирію. Так завжди було, не лише коли Путін став російським президентом. Що хоче від арабського світу Росія? Тут центр світу і найбільші багатства. Тут нафта. Тому Росія хоче грати роль могутньої країни і контролювати все. З часом вона тут буде на рівні з Америкою. Бо російська економіка піднімається, а американська падає. Через 10-20 років Америка вже не буде такою могутньою країною. Її випередить Росія і Китай, які зараз один одного підтримують. В арабський світ Росія повернулась дуже сильно. Підтримувала режим в Сирії, зараз як центральну державу підтримує Ірак. Продають їм зброю, літаки. Фінансує ХАМАС більше Іран та Хезбола. Катар вже, став більше проамериканським", - зазначив палестинський політолог та викладач університету в місті Хеврон 54-річний Асад Евайві. У 90-их він навчався у Києві, тому добре говорить російською.

У палестинському місті Вифлеєм, неподалік центру два роки тому відкрили Російський центр науки і культури. Це чимала двоповерхова будівля, по обидва боки якої майорить російський прапор. Вулицю тут теж назвали в честь російського президента. Називається вона вулиця Володимира Путіна. З першого вересня в російському центрі ще мають відкрити російськомовну школу.

Палестино-ізраїльський конфлікт триває ще із 1948 року, відколи Ізраїль виник як країна. У Палестині її називають окупантом і вимагають, щоб звільнили всі захоплені землі. В Ізраїлі ж відкидають ці звинувачення і кажуть, що арабські країни, що є навколо нього, мріють цю країну знищити.

 

Зараз ви читаєте новину «У палестинському Вифлеємі в честь Путіна назвали вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути