Ексклюзиви
субота, 19 січня 2008 12:41

У Пакистані затримали 15-річного хлопчика за підозрою у вбивстві Бхутто

У Пакистані затримали 15-річного хлопчика за підозрою у вбивстві Бхутто

Правоохоронні органи Пакистану в суботу 19 січня оголосили про арешт підлітка, підозрюваного в причетності до вбивства Беназір Бхутто.

Затриманий, за їх даними, входив до групи з п"яти осіб, що спланувала і здійснила вбивство колишнього прем"єра Пакистану. 15-річний Айтезаз Шах, повідомили представники правоохоронних органів, був затриманий в п"ятницю увечері в місті Дера Ісмаїл Хан, розташованому на північному заході Пакистану.

Айтезаз Шах був затриманий за підозрою в підготовці теракту під час мусульманського свята Ашура, що святкується в 2008 році 19 січня. Проте, опинившись в поліції, він розповів про свою причетність до вбивства Бхутто.

За словами Айтезаза Шаха, він входив до групи з трьох бойовиків, які повинні були зробити замах на Бхутто, якби зроблена їх товаришами 27 грудня спроба вбивства колишнього прем"єра не вдалася.

Він також повідомив, імена терористів-смертників, що здійснили вбивство політика – Біляль та Ікрамулла. Ці імена згадуються в розшифровці телефонних переговорів, які в день вбивства Бхутто вів Баїтулла Мехсуд, - лідер пакистанського осередку Аль-Каїди, яку влада звинуватила в замаху на колишнього прем"єра.

Ісмаїліти свою причетність до вбивства політика заперечують, заявляючи, що замах на Бхутто був здійснений за наказом влади Пакистану, що вирішила позбавитися від впливового опозиційного політика.

Беназір Бхутто була убита 27 грудня 2007 року. Після мітингу, на якому вона виступала, до її машини підійшов бойовик, який кілька разів вистрілив в політика, а потім другий терорист привів в дію вибуховий пристрій. В результаті теракту загинуло близько 20 чоловік, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані затримали 15-річного хлопчика за підозрою у вбивстві Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути