неділя, 08 травня 2011 11:31

У Одесі обурені рішенням вивішувати червоні прапори

У Одесі обурені рішенням вивішувати червоні прапори

Конгрес російських громад Одеси "обурений рішенням Верховної Ради про вивішування червоних радянських прапорів на адміністративних будівлях". Про це сказано в заяві Конгресу, поширеній його прес-службою.

Автори заяви наголошують, що "ухваленим рішенням депутати Верховної Ради паплюжать пам'ять мільйонів і мільйонів людей, замучених комуністами "до", "під час" і "після" Другої світової війни.

"Причому все це робиться всупереч рішенню Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка прийняла резолюцію, що прирівнює комунізм до нацизму і закликає до міжнародного засудження тоталітарних режимів", - йдеться в документі.

Конгрес російських громад розцінює це рішення парламентської більшості як "спробу реабілітувати комуністичну ідеологію" і закликають "всіх громадян України незалежно від національності, виступити проти комуністичних символів рабства і приниження".

Верховна Рада 21 квітня ухвалила закон, що передбачає вивішування з нагоди Дня Перемоги поруч із державним прапором також копій так званого "прапора Перемоги", тобто прапора однієї з дивізій Червоної армії, піднятого в травні 1945 року на Рейхстагу в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «У Одесі обурені рішенням вивішувати червоні прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути