четвер, 13 листопада 2008 11:46

У Обами знайшлися знамениті родичі в Ізраїлі і Китаї

У Барака Обами, що переміг на президентських виборах в США, виявилися родичі в Ізраїлі і Китаї. Виявляється, в КНР живе звідний брат політика, а серед бедуїнів в Галілеї число родичів Обами досягає декількох тисяч чоловік.

Абдул Рахман шейх Абдулла (Abdul Rahman Sheikh Abdullah), член місцевої ради в маленькому бедуїнському селі Бір аль-Максур в Галілеї, розповів лондонською The Times, що родинні звязки Обами з тамтешнім плем"ям можуть бути підтверджене документально. "Ми знали про це вже кілька років тому, але боялися оголосити публічно, оскільки не хотіли вплинути на результат виборів", - пояснив шейх Абдулла. Шейх поки не представив громадськості обіцяні документальні докази, але у себе на батьківщині вже користується масовим шануванням і іменується "бедуїнським Обамою".

Як розповів Абдулла, першою на генеалогічний слід Обами напала мати шейха. Побачивши сенатора-демократа по телевізору, вона помітила його вражаючу схожість з одним з африканських мігрантів, яких наймали палестинські шейхи в 1930-х роках. Африканський "гастарбайтер", який нібито був родичем кенійської бабусі Обами, створив сім"ю з палестинською дівчиною, і з часом чисельність бедуїнської рідні майбутнього президента досягла 8 тисяч людей.

Що стосується Китаю, то там, в місті Шеньчжень на півдні країни, багато років проживає звідний брат Обами Марк Ндесанджо (MarkNdesandjo). Про це повідомили РІА Новости з посиланням на китайське агентство "Чжунсиньше". Марк - син покійного Барака Обами-старшого, громадянина Кенії, і його третьої дружини - американської громадянки Рут Ндесанджо (RuthNdesandjo), з якою батько майбутнього президента познайомився в Гарварді в 1960-х роках.

Як вдалося з"ясувати, про брата Обами в Китаї повідомлення з"являлися і раніше. Зокрема, інформацію про Марка опублікував в березні колумніст The New York Times Роджер Коен (RogerCohen). Відомо, зокрема, що Марк вивчав фізику в Стенфордському університеті в США, а пізніше переїхав до Китаю. Як з"ясувалося тепер, Марк Ндесанджо проживає в Китаї як мінімум шість років і є співвласником мережі ресторанів в Шеньчжені. Останнім часом, подібно до галілейського шейха, він став знаменитістю, і подивитися на нього приходять натовпи відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «У Обами знайшлися знамениті родичі в Ізраїлі і Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути