вівторок, 13 квітня 2010 09:53

У Нью-Йорку оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

У Нью-Йорку оголосили лауреатів Пулітцерівської премії
Лауреатів авторитетної у сфері журналістики Пулітцерівської премії оголосили в стінах Колумбійського університету в Нью-Йорку.

Церемонія оголошення лауреатів завжди розглядається як змагання між найбільшими газетами, зокрема New York Times і Washington Post.

Цього року перемогла Washington Post, отримавши найвищі нагороди в чотирьох номінаціях - "міжнародне життя", "нарис", "коментар" і "критика".

Щоденна газета New York Times отримала лише дві нагороди - "висвітлення внутрішніх проблем" і "роз"яснювальна журналістика". Минулого року видання було нагороджене п"ятьма преміями.

Карикатура Марка Фьєра на президента США Барака Обаму отримала Пулітцерівську премію в своїй номінації. Темою карикатури стала політика, що проводиться Білим домом щодо лідера Афганістану Хаміда Карзая.

На малюнку Карзай тримає кілька скриньок для бюлетенів, пропонуючи усміхненому президентові США з відстовбурченими вухами проголосувати "за" відразу декілька разів. Карикатура була вперше оприлюднена на сайті SFGate 2 грудня 2009.

Лауреатом найпрестижнішої номінації - "За служіння суспільству" - стала регіональна газета Bristol Herald Courier. Це невелике видання з накладом трохи більше 30 тисяч екземплярів представило серію робіт про зловживання з митом на газ, в результаті якої були внесені зміни до місцевих законів. Тему підняв журналіст - 23-річний Деніел Джілберт.

Веб-сайт ProPublica отримав головну премію в престижній номінації "Розслідування" у співпраці з New York Times Magazine. Другим лауреатом у цій самій номінації стала газета Philadelphia Daily News.

Лауреати Пулітцерівської премії за 2010 рік були відібрані з понад тисячі поданих журналістських робіт у 14 номінаціях. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 24 травня.

Історія Пулітцерівської премії ведеться з 1917 року, коли американський журналіст Герберт Байярд Своп отримав першу премію за серію матеріалів "Зсередини Німецької імперії", опубліковану в New York World в жовтні 1916 року. Розмір Пулітцерівської премії становить 10 тисяч доларів.
NEWSru
Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку оголосили лауреатів Пулітцерівської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути