пʼятниця, 07 травня 2010 09:27

У Нью-Йорку поблизу зруйнованих веж-близнюків побудують мечеть

У Нью-Йорку поблизу зруйнованих веж-близнюків побудують мечеть
Величезна мечеть з культурним ісламським центром з'явиться в Нью-Йорку поблизу зруйнованих терактами 11 вересня 2001 веж-близнюків Всесвітнього торгового центру.

Як повідомила міська влада, це рішення ухвалено на користь мусульман, що проживають в цьому районі Манхеттена. Передбачається, що мечеть висотою 13 поверхів займе будинок, пошкоджений під час терактів 2001 року.

Проект створення на Манхеттені мусульманського храму і культурного центру оцінюється у 100 млн доларів.

Водночас, родичі та близькі загиблих при терактах 11 вересня вже висловили невдоволення цими планами, назвавши їх "такими, що ображають пам'ять жертв" тих трагічних подій.

Однак Американське товариство мусульман виступило із заявою, стверджуючи, що реалізація даного проекту, навпаки, "дозволить поліпшити відносини Заходу та ісламського світу".

Нагадаємо, найбільший теракт в історії людства відбувся в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року. У результаті захоплення літаків терористами і тарану ними будівель Всесвітнього торгового центру і Пентагону загинули 2973 людини, у тому числі 246 осіб, які летіли на літаках, 2602 – у вежах ВТЦ (з них 343 пожежних і 60 поліцейських) і 125 - у Пентагоні.

NEWSru
Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку поблизу зруйнованих веж-близнюків побудують мечеть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути