Ексклюзиви
субота, 18 вересня 2010 13:38

У Новоград-Волинському прогульників ловить комп"ютер

У Новоград-Волинському прогульників ловить комп"ютер
Адміністрація загальноосвітнього навчального закладу "Новоград-волинський колегіум" запровадила систему електронної реєстрації учнів на уроках. У такий спосіб в школі збираються ловити прогульників.

"Система працює досить легко. У нас у всіх є іменні картки. Сканер хороший, підносимо до нього штрих-код, і на системі з"являється якесь гарне побажання і твоє прізвище. Я знаю, що адміністрація хоче зробити ще, щоб тут з"являлися також наші фотокартки, але це буде пізніше," - розповіла учениця 10 класу Аліна Кравчук.

Учні реєструватимуться перед кожним уроком. Сканери в класах підключені до комп"ютера. Прізвища зареєстрованих учнів вносяться в електронний файл і зберігаються протягом навчальної чверті. Вчителі економлять час, який раніше витрачали на перекличку. Адміністрація має можливість аналізувати статистику відвідування учнями уроків і визначати найбільших прогульників.

Поки що система електронної реєстрації учнів в Новгород-волинському колегіуми працює на правах експерименту. За її допомогою відслідковують відвідування уроків старшокласниками. Гроші на обладнання і програмне забезпечення виділив батьківський комітет. Щомісячно батьки учнів здають по 15 грн. Монтаж і налаштування системи виконала місцева фірма "Новонет". Щоб учні колегіуму не намагались обдурити електрону систему реєстрації і не підносили до сканерів картки своїх друзів, які не прийшли на урок, дирекція встановила біля комп"ютерів веб-камери.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Новоград-Волинському прогульників ловить комп"ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути