Ексклюзиви
середа, 02 листопада 2022 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

У низці областей почали діяти графіки погодинних відключень електрики

У низці областей почали діяти графіки погодинних відключень електрики
Укренерго з 6:00 запроваджує в дію графіки погодинних відключень. Їх мали розробити та оприлюднити обленерго заздалегідь. Фото: pixabay.com

Укренерго з 6:00 2 листопада запроваджує в дію графіки погодинних відключень електрики (ГПВ).

Електропостачання обмежують у Центральному та Північному регіонах України, повідомила пресслужба Укренерго.

"Графіки погодинних відключень передбачають, що певні групи споживачів будуть обмежувати щодня, але за певним розкладом, складеним операторами розподільчих мереж для кожної області", – йдеться в повідомленні.

Які області зачеплять ГПВ: Київська, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Сумська, Харківська, Полтавська області та місто Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві оновили графіки відключення світла

Обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян, пояснили фахівці.

"Такі заходи дають можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб'єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів", – підсумували в повідомленні.

Уранці 31 жовтня російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Повітряна тривога поширилася по всій території України, крім Криму.

"Прильоти" підтвердили у низці областей. У Києві без світла лишилися сотні тисяч квартир.

Били окупанти по об'єктах енергетичної інфраструктури з літаків-ракетоносців стратегічної авіації. Випустили понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська у Ростовській області Росії. 44 крилаті ракети знищила наша ППО, повідомили в Повітряних силах.

Через атаку в Україні запровадили екстрені відключення електроенергії. Також Укрзалізниця повідомила про затримку поїздів.

Президент Російської Федерації Володимир Путін публічно визнав віддання наказу про ракетні удари по цивільній та енергетичній інфраструктурі України 31 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У низці областей почали діяти графіки погодинних відключень електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути