вівторок, 08 вересня 2009 08:56

У Німеччині знову збудують Берлінську стіну

У Німеччині знову збудують Берлінську стіну

В рамках відзначання 70-ї річниці Другої світової війни знову збудують Берлінську стіну, яка протягом десятиріч була символом поділу Європи, а її падіння 20 років тому - символічним моментом.

Берлінську стіну відтворять, але тільки на хвилину і всього лише з величезних костей доміно, щоб показово завалити її знову, повідомляють у понеділок польські ЗМІ.

Доміно з триметрових костей установлять на проміжку від Рейхстагу по Потсдамського майдану по слідах конструкції, піднятої в 1961 році.

Зараз тривають підготування: митці, мешканці міста, діти, які народилися вже по падінню стіни в 1989 році, малюють кості.

"Східна Німеччина називала її "стіною миру" чи "захисною стіною", а по другу сторону говорили про "стіну сорому", - сказала 13-літня Емілія. На думку школярки, це показує різну ментальність по обох сторонах.

Велике історичне падіння доміно-стіни можна буде побачити 9 листопада, тобто через 20 років після історичних подій, які змінили лице Європи.

За матеріалом: TVN 24

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині знову збудують Берлінську стіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути