субота, 11 травня 2024 21:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччини пропонують збивати російські дрони над Україною силами НАТО

У Німеччини пропонують збивати російські дрони над Україною силами НАТО
У Німеччини пропонують країнам НАТО збивати російські дрони над Україною. Фото: dpa

Члени парламенту Німеччини від владних "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, щоб системи протиповітряної оборони країн НАТО захищали західну частину України.

На думку представниці "Зелених" Агнешки Бруггер, буде вірним "розташувати системи ППО на кордонах сусідніх (з Україною) держав так, щоб вони могли захищати і західні частини України". Про це інформує DW

Своєю чергою, її однопартієць Антон Гофрайтер зазначив, що повітряну оборону України "з території Польщі та Румунії не варто виключати у довгостроковій перспективі".

Водночас депутат від "Вільних демократів" Маркус Фабер заявив, що кількість систем ППО та ракет до них вже зараз обмежена, тому назвав необхідним гарантувати їх достатні обсяги у довгостроковій перспективі.

"За таких умов я вважаю це (залучення західних систем ППО для захисту неба над Україною) можливим", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи відправить Франція війська в Україну: Макрон дав розгорнуту відповідь

Представник опозиційної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Родеріх Кізеветтер також виступає за те, щоб сили НАТО збивали російські дрони над Україною.

"Це розвантажить українську протиповітряну оборону та дозволить їй захистити фронт", - переконаний він.

Як приклад, опозиціонер згадав про Ізраїль, якому у квітні США, Франції та Велика Британія допомогли відбити масовану повітряну атаку з боку Ірану та його проксі.

За його словами, це говорить про те, що держави, які в подібній ситуації надали допомогу, автоматично не стають сторонами конфлікту.

У матеріалі йдеться, що ідея збивати над західною частиною України дрони РФ силами розміщених у Румунії та Польщі систем ППО НАТО, належить експерту Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланґе та експомічнику генсека Альянсу, генерал-лейтенанту Горсту-Гайнріху Браусу.

Іран вночі проти 14 квітня завдав ударів ракетами та дронами по території Ізраїлю. Зусилля зі знищення ракет та безпілотників координували збройні сили Ізраїлю, США, Британії та Йорданії. В Єрусалимі та інших містах було чути вибухи.

Після атаки в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що силами та засобами протиповітряної оборони була перехоплена "переважна більшість" повітряних цілей ще за межами Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччини пропонують збивати російські дрони над Україною силами НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути