Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2009 17:20

У Нідерландах автомобіль врізався в натовп (ФОТО, ВІДЕО)
9

Чорний автомобіль врізався в натовп в нідерландському місті Апелдорн під час святкування Дня королеви, коли королева Беатрікс та члени монаршої сім"ї проїздили вулицями у відкритому автобусі. В результаті інциденту загинули двоє і постраждала 21 людина, зокрема 6 отримали дуже серйозні поранення. Всі поранені були оперативно доставлені в лікарні міста на реанімобілях та гелікоптерах, проте отримані травми у деяких виявилися дуже серйозними. Автомобіль Suzuki протаранив огорожі, за якими стояли люди, які прийшли привітати королеву, і на великій швидкості врізався в огорожу монументу. "Машина з"явилася абсолютно несподівано. Вона потягнула за собою від десяти до п"ятнадцяти людей. Картина жахлива, навколо кров", - розповів один з очевидців. Жертвами автомобіля, що мчався через натовп, стали глядачі, журналісти, варта правопорядку. Інцидент стався, коли королівський автобус вже проїхав далі, але члени королівської сім"ї, які знаходилися в ньому, бачили зіткнення. З салону машини дістали чоловіка, який отримав важкі поранення, передає Radio Netherlands. Його ім"я поки невідоме. Причини теж неясні. Спочатку повідомлялося, що водія в машині не було зовсім. Так, деякі ЗМІ посилаються на свідка події, який бачив, за його словами, як хтось буквально "випав" з автомобіля незадовго до того, як той врізався в монумент. Інші очевидці, навпаки, стверджують, що водій був за кермом до кінця і вони бачили його явний намір протаранити королівський автобус.

Подія була показана в прямому ефірі голландською телекомпанією NOS, яка транслювала святкування. Зараз на місці трагедії працюють бригади "швидкої допомоги" та поліцейські.

Міська влада відмінила всі подальші заходи, присвячені Дню королеви. Не виключено, що водій переслідував автобус королеви і намагався здійснити замах на її життя. Королівська сім"я вже залишила Апелдорн. Проте Беатрікс зробила заяву від імені всієї королівської сім"ї, висловивши співчуття сім"ям загиблих та постраждалим. До неї приєднався прем"єр-міністр Нідерландів Ян Петер Балкененде.


День королеви святкується в Нідерландах щорічно 30 квітня. Цього дня в 1980 році вступила на престол нинішня королева Нідерландів Беатрікс. Цього дня також народилася королева Юліана - вона померла в 2004 році, але Беатрікс з поваги до матері не стала міняти дату свята. Крім того, нинішня королева народилася 31 січня, коли погода не сприяє народним гулянням.

В день королеви вулиці голландських міст прикрашені національними червоний-біло-синіми прапорами, помаранчевими прапорцями, стрічками, гірляндами, плакатами. Помаранчевий - колір королівської сім"ї. В одязі багатьох людей теж присутні помаранчеві предмети, деякі фарбують в помаранчевий колір волосся, у продажу з"являються тістечка з помаранчевим кремом, в кафе подають помаранчеві напої.

Щороку цього дня королева Нідерландів Беатрікс відвідує одне з міст свого королівства. У нинішньому році вона обрала Апелдорн.

 

За матеріалами РИА "Новости", ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У Нідерландах автомобіль врізався в натовп (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути