понеділок, 21 вересня 2020 20:29

У НАЗК заявили про спроби тиску з боку ДБР

У НАЗК заявили про спроби тиску з боку ДБР
Конфлікт інтересів у заступника Директора ДБР Бабікова буде постійним - голова НАЗК. Фото: Reuters

Керівництво Державного бюро розслідувань (ДБР) намагається здійснювати тиск на Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) через законні дії НАЗК для вирішення конфлікту інтересів у керівників Бюро - Олександра Бабікова та Олександра Соколова.

Про це заявив Голова НАЗК Олександр Новіков під час брифінгу, який відбувся після його допиту в ДБР у якості свідка, передає пресслужба НАЗК у понеділок, 21 вересня.

За його словами, серед причин виклику на допит він бачить нещодавній лист НАЗК до Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Дениса Монастирського. У листі зазначається, що заступник Директора Бабіков працює в умовах потенційного конфлікту інтересів, здійснюючи керівництво ДБР, яке займається розслідуванням справ Майдану.

"Конфлікт інтересів у заступника Директора ДБР Бабікова буде постійним. Єдиним заходом (для повного вирішення конфлікту інтересів) у цьому випадку може бути лише його звільнення з посади", - розповів голова НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроєкт про рієлторів порушує права українців - НАЗК

Він зазначив, що НАЗК також внесло припис в. о. Директора ДБР Соколову щодо ненадання працівниками ДБР інформації про конфлікт інтересів у нього та його заступника. Так, НАЗК має підстави вважати, що Соколов не здійснив заходи з усунення конфлікту інтересів, нарахувавши премію та інші виплати самому собі.

"Ми пов'язуємо ці виклики, які відбулися, з тим, що Національне агентство здійснює безпосередньо свою роботу, а ДБР — фактично перешкоджає здійсненню цих функцій", - додав Новіков.

Офіційна ж причина виклику Голови НАЗК на допит до ДБР стосується справи про зловживання екс-керівництва НАЗК на понад 9 млн грн при оренді обладнання для Реєстру декларацій.

"Рівність громадян перед законом є базовим принципом, закладеним у Конституції України, й основною засадою діяльності НАЗК. Попри посаду, матеріальний і соціальний стан, усі громадяни мають дотримуватись законів України", - зауважили у НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції почало перевіряти декларації Володимира Зеленського і Петра Порошенка. Також установа перевірить е-декларації міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, ексміністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, ексміністра охорони здоров'я Іллі Ємця, ексміністра оборони Андрія Загороднюка, ексглави МЗС Павла Клімкіна, ексміністра культури Євгена Нищука, голови Харківської ОДА Олексія Кучера.

Зараз ви читаєте новину «У НАЗК заявили про спроби тиску з боку ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути