Ексклюзиви
середа, 15 липня 2020 14:25

Законопроєкт про рієлторів порушує права українців - НАЗК

Законопроєкт "Про рієлторську діяльність в Україні" порушує конституційні права українців. Також має корупційні ризики.

Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції після проведення відповідної експертизи.

Автор: nazk.gov.ua
  Вимога отримання надмірної кількості дозвільних документів може зашкодити розвитку бізнесу та призвести до значних втрат та ризиків.
Вимога отримання надмірної кількості дозвільних документів може зашкодити розвитку бізнесу та призвести до значних втрат та ризиків.

Проєктом закону пропонують створити Єдину інформаційну базу даних про об'єкти нерухомості. На основі неї присвоювати реєстраційні номери та формувати паспорти. Без них людина не зможе продати квартиру чи навіть розмістити оголошення про продаж або здачу житла в оренду. Водночас доступ до бази даних буде у суб'єктів рієлторської діяльності й уповноважених законом осіб. Тому власникам житла доведеться звертатися до них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житло може подорожчати: експерт назвав причину

Рієлтори попереджають, що можуть з'явитися додаткові витрати. Також існує ризик рейдерських захоплень, шантажу, торгівлі доступом до даних, зливу інформації зацікавленим особам.

Крім того, недобросовісні рієлтори зможуть користуватися такими нововведеннями у власних цілях, збільшать вартість послуг.

26 червня Комітет з питань економічного розвитку рекомендував внести законопроєкт "Про рієлторську діяльність в Україні" на розгляд Верховної Ради. Також прийняти за основу в першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Законопроєкт про рієлторів порушує права українців - НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути