четвер, 01 квітня 2021 08:48

"У нас вже хворі покотом лежать, як на полі бою: і мертві, і живі" - Голубовська про реальну картину коронавірусу

"У нас вже хворі покотом лежать, як на полі бою: і мертві, і живі" - Голубовська про реальну картину коронавірусу
Офіційну статистику коронавірусу в Україні можна множити на 5 і навіть 10. Тому зараз необхідно вводити жорсткий локдаун. Фото: t.me/KyivCityOfficial

Офіційну статистику коронавірусу в Україні можна на 10 множити, на 5 - так точно. В країні уже просто пожежа. І зараз необхідно вводити жорсткий локдаун.

Ввести його потрібно грамотно: поговорити з епідеміологами, максимально перевести всіх на роботу онлайн і школи теж - це один з розсадників інфекційних захворювань. Про це каже інфекціоністка, докторка медичних наук, професорка, заслужена лікарка України Ольга Голубовська.

"Ви бачите, що зараз ми без локдауну просто не обійдемося. Нам треба зараз всім пережити цей період. І якщо зараз грамотно накласти обмежувальні заходи, то все одно відділення інтенсивної терапії тижні три будуть переповнені. Погіршуватиметься стан тих, хто зараз тільки захворів. І іншого нам не дано. Але транспорт потрібно залишити працювати. Звичайно, всі хто може залишитися вдома, повинні залишитися вдома. Зараз є можливість організувати доставку продуктів. Школи закрити, вузи. На місяць потрібно залишити працювати тільки медичний персонал. У нас вже хворі покотом лежать, як на полі бою: і мертві, і живі. Це жах. Залишити працювати медичні установи і забезпечити їм обслуговування", - каже лікарка, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ іде на жорсткий карантин. У метро - тільки за перепустками

Вона додала, що агітувала за всеукраїнський локдаун ще 4 тижні тому.

"Я бачила, що в клініках. А зараз люди кричать про допомогу. Просять знайти хоч щось. Кисневого концентратора купити не можна. А ми не можемо знайти, тому що немає просто нічого. Біля хворих немає персоналу - відкрилися відділення, де кисень проведено, а немає санітарок, сестер - взагалі нікого", - розповідає Голубовська.

За словами лікарки, "у нас популізм зашкалює у всьому". Але якщо зараз не ввести локдаун – людям потрібно готуватися помирати вдома.

За останню добу в Україні виявили 17 569 нових хворих на коронавірус. З них дітей - 813, медпрацівників - 486. Загалом коронавірус підхопили 1 691 737 українців. Померли 33 246 пацієнтів, із них 421 за останню добу і це новий рекорд від початку епідемії в країні. Напередодні було на 14 менше померлих.

Зараз ви читаєте новину «"У нас вже хворі покотом лежать, як на полі бою: і мертві, і живі" - Голубовська про реальну картину коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути